Rode Wijn

RODE WIJN KOPEN: VOOR IEDERE LIEFHEBBER DE JUISTE FLES

Wilt u rode wijn kopen? Bij Gall & Gall Rotterdam vindt u veel verschillende rode wijnen voor ieder budget. Heeft u geen tijd om langs te gaan? Neem dan contact op zodat we de wijn voor u reserveren of (soms) afleveren!

RODE WIJN AANBIEDING

Wilt u uw favoriete rode wijn kopen voor de beste prijs? Bekijk dan regelmatig onze actiepagina voor rode wijn aanbiedingen en speciale acties. Wist u dat u met onze Gall & Gall klantenkaart vaak nog eens 10% korting krijgt op rode wijn?

WAT IS RODE WIJN?

Rode wijn krijgt z’n rode kleur, doordat ‘ie gemaakt is van blauwe druiven. De kleur ontstaat door de schillen die meegisten in het sap. Als wijnen langer liggen kan de kleur veranderen. Pinot noir is bijvoorbeeld licht van kleur. Deze rode druif komt van oudsher uit de Bourgogne. De wijn is licht, fris en sappig van smaak. Grenache is iets minder licht en komt uit Spanje. Deze Spaanse wijn is zwoel en soepel en smaakt perfect bij lichtere soorten pasta’s.

RODE WIJNSOORTEN: KIES JOUW DRUIF UIT JE FAVORIETE WIJNLAND

Bij Gall & Gall Rotterdam vindt u verschillende rode wijn soorten. De bekende merlot, pinot noir, syrah en tempranillo vindt u bijvoorbeeld ook bij ons. Neem merlot als u van een zachte, romige wijn vol fruit houdt. Deze druif wordt elk seizoen het eerste geoogst. Of probeer de cabernet sauvignon, een rode, stevige wijn vol karakter. Deze wijn is in Zuid-Frankrijk ontstaan als ‘foutje’ toen een blauwe cabernet franc druif kruiste met de witte sauvignon blanc.

Houdt u van Italiaanse wijnen? De Italiaanse wijn chianti en rosso di montepulciano worden van de sangiovese druif gemaakt. In de winkel staan wijnen uit verschillende landen. Van Frankrijk tot Australië. Zo ook Spaanse wijnen, zoals de rioja, gemaakt van de tempranillo druif, die heerlijk smaakt bij pizza en harde kazen.

RODE WIJN CADEAU

Bent u op zoek naar een verjaardags-, sinterklaas- of kerstcadeau? Geef een wijn cadeau! Bij Gall & Gall Rotterdam vindt u verschillende verpakkingsmaterialen om uw cadeau compleet te maken!

Sluit Menu
X
×