Nieuw in ons assortiment: Brussels Beer Project

Sinds kort mogen wij enkele bieren toevoegen aan ons bierassortiment. En niet zomaar een paar biertjes! Deze bieren komen uit de Europese hoofdstad, Brussel. Aan de hippe Antoine Dansaert-straat in Brussel ligt het Brussels Beer Project (BBP), een bar en brouwerij in één. De microbrouwerij begon in 2013, toen de bierconsumptie in België al enige tijd daalde. Maar daar hebben ze hier niets van gemerkt. Het ‘project’, gecrowdfund door mensen die nu hun hele leven twaalf biertjes per jaar krijgen, groeide de laatste jaren uit tot een bedrijf dat zijn bier wereldwijd weet te verkopen.

De bieren die wij mogen verwelkomen, zijn:

Deze Session Indian Pale Ale van 4,7% werd als beste verkozen uit een test van vier bieren. Daarom werd deze in productie genomen. Zoals het een IPA betaamd: een hoppige en fruitige geur en met een uitgesproken smaak.
Het eerste moderne bier (7%, Bitter Bier)wat is gemaakt met gerecycled brood! Hoe milieuvriendelijk wil je het hebben! Het is geïnspireerd op het ontstaan van het bier ten tijden van Mesopotamië, waar ze er per ongeluk achter kwamen dat brood ook wel eens kon vergisten tot een alcoholhoudend drankje.
Het eerste biertje van Brussels Beer Project. Een IPA van 6,5% barstensvol fruit. Ga mee op een tropische trip door Brussel.
Een donkere IPA (6,66%), bijna zwart van kleur, met een lange afdronk. In de smaak proef je een hoop chocola en bitterheid. Een ware explobiersie aan smaken!
Sluit Menu
X
×