De Kerst Whisky!

We hebben weer een aantal mooie whisky’s voor u uitgezocht! Deze maand kunnen wij u twee mooie whisky’s van David Stirk aanbieden. David Stirk is eigenaar van de Creative Whisky Company: na jarenlang te hebben uitgekeken naar een baan bij Highland Park, ging hij maar voor zichzelf aan de slag. Met elke pond die hij maar had, kocht hij zijn eerste vat. De whisky’s uit dit vat gingen als warme broodjes over de toonbank. De rest is geschiedenis. David Stirk geeft u zijn persoonlijke garantie dat hij elke whisky geroken en geproefd heeft.


Christmas Islay

Christmas Islay (2017) is een Laphroaig (tegen niemand anders zeggen hoor) uit een first fill vat van Limousin eikenhout. En gebotteld op een vatsterkte van 59,3% alcohol. David Stirk heeft weer een prachtige whisky op de markt gebracht. Deze whisky kent veel invloeden van de zee en de turf. Veel rood fruit, smeulend eikenhout en oud leer. Een fantastische krachtpatser voor de feestdagen.

Neus:  zee, zilt, zout, lisol, dettol, jodium en turf overdekt door rood fruit, smeulend eikenhout en oud leer.
Smaak: een fantastische krachtpatser. Alles wat boven staat in hogere mate.
Afdronk: een heerlijk smaakvolle whisky die lang bij je blijft

Christmas Islay: De gehele maand voor Commitment to Malt leden €74,99 in plaats van €84,99

Orkney Single Cask
Op het eiland Orkney in het noorden van Schotland bevinden zich 2 distilleerderijen: Highland Park en Scapa. Laat nu de bekendste een cask aan de Hr. David Stirk hebben verkocht en wij daar een aantal flessen van hebben overgenomen na goedkeuring van Hans Bol van Whisky Import Nederland (u kent hem wel). Deze whisky is 9 jaar oud en heeft een alcoholpercentage van 50%. Een heerlijke whisky die u uiteraard eerst even kan proeven bij ons in de winkel.
Neus: zoet en zout tegelijk. Fris fruit met zilt en olie. Daarna zeewater en frisse kokos.
Smaak: heerlijk, alles wat zee-invloeden met zoete whisky doet.
Afdronk: kruidig zoet en verwarmend lang.
Orkney Single Cask: De gehele maand voor Commitment to Malt leden €54,99 in plaats van €64,99
Bent u nog geen Commitment to Malt lid? Lees hier meer!
Sluit Menu
X
×