Lamsrack met geglaseerde bietjes

Lamsrack met geglaceerde bietjesHOOFDGERECHT 4 PERSONEN – 50 MINUTEN

INGREDIËNTEN

  • 1 kg kleine bietjes
  • 6 kardemonpeulen
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 lamsracks
  • 4 el roomboter

Voor de sinaasappelsaus

  • 1 sinaasappel (uitgeperst)
  • 6 el sinaasappelmarmelade
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml kalfsfond

BEREIDING

  1. Kook de bietjes in water met wat zout ongeveer 45 min. (afhankelijk van de grootte), tot ze net aan gaar zijn
  2. Laat goed uitlekken
  3. Doe intussen het sinaasappelsap in een pannetje en verwarm
  4. Roer er de sinaasappelmarmelade, knoflook, rode wijn en fond door
  5. Laat zachtjes inkoken tot een beetje stroperige saus
  6. Haal de zaadjes uit de kardemonpeulen en maal fijn in een vijzel
  7. Meng met het kaneelpoeder
  8. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C
  9. Dep de lamsracks droog met keukenpapier
  10. Bestrooi ze met zout en peper en wrijf ze in met het droge kruidenmengsel
  11. Verhit de boter in een koekenpan en bak de lamsracks om en om bruin in ongeveer 3 min
  12. Doe ze in een ovenschaal
  13. Bak de lamsracks ongeveer 20 minuten in het midden van de oven tot rosé, of tot de vleesthermometer 55 ˚C aangeeft
  14. Doe wat van de sinaasappelsaus in een koekenpan en verwarm zachtjes
  15. Schep de bietje erdoor en schud om
  16. Serveer het lam met de bietjes en de saus
  17. Combineert goed met aardappeltjes uit de oven en haricots verts
Sluit Menu
X
×