HOOFDGERECHT 4 PERSONEN – 50 MINUTEN
INGREDIËNTEN
- 1 kg kleine bietjes
- 6 kardemonpeulen
- 2 tl kaneelpoeder
- 2 lamsracks
- 4 el roomboter
Voor de sinaasappelsaus
- 1 sinaasappel (uitgeperst)
- 6 el sinaasappelmarmelade
- 1 teen knoflook (geperst)
- 100 ml rode wijn
- 100 ml kalfsfond
BEREIDING
- Kook de bietjes in water met wat zout ongeveer 45 min. (afhankelijk van de grootte), tot ze net aan gaar zijn
- Laat goed uitlekken
- Doe intussen het sinaasappelsap in een pannetje en verwarm
- Roer er de sinaasappelmarmelade, knoflook, rode wijn en fond door
- Laat zachtjes inkoken tot een beetje stroperige saus
- Haal de zaadjes uit de kardemonpeulen en maal fijn in een vijzel
- Meng met het kaneelpoeder
- Verwarm de oven voor tot 180 ˚C
- Dep de lamsracks droog met keukenpapier
- Bestrooi ze met zout en peper en wrijf ze in met het droge kruidenmengsel
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de lamsracks om en om bruin in ongeveer 3 min
- Doe ze in een ovenschaal
- Bak de lamsracks ongeveer 20 minuten in het midden van de oven tot rosé, of tot de vleesthermometer 55 ˚C aangeeft
- Doe wat van de sinaasappelsaus in een koekenpan en verwarm zachtjes
- Schep de bietje erdoor en schud om
- Serveer het lam met de bietjes en de saus
- Combineert goed met aardappeltjes uit de oven en haricots verts