Wilt u bier kopen? Wij hebben een groot bier assortiment, van pils tot vele speciaalbieren als IPA, witbier en weizenbier! Ook hebben we regelmatig mooie bier aanbiedingen van merken als Heineken, Hertog Jan en Grolsch.

WAT IS BIER?

Bier is is niks meer of minder dan een alcoholische drank, verkregen door vergisting van moutsuiker en gebrouwen uit granen, water, hop en gist. Elke hop-, gist- en graansoort heeft specifieke eigenschappen die het bier beïnvloeden. Mout (gekiemde granen, meestal gerst of tarwe) is de grondstof die de kleur van het bier bepaalt. Er zijn verschillende soorten bier, zoals pils, IPA, bokbier en tripel. De laatsten worden ook wel speciaalbier genoemd.

OORSPRONG BIER

Waarschijnlijk al 6500 jaar voor Christus werd in Mesopotamië een vorm van bier gedronken. Hiermee is bier een van de oudste dranken uit de menselijke geschiedenis. Het oudste geschreven recept dat archeologen vonden is het bierrecept! Voor het gewone volk werd bier in de middeleeuwen de drank van alledag. Het was zelfs veiliger dan water. Bier werd nog populair tijdens de industriële revolutie; toen werd het mogelijk op nog grotere schaal bier te brouwen. Tegenwoordig is bier de meest gedronken drank ter wereld.

BIER KOPEN BIJ GALL & GALL ROTTERDAM

Bij Gall & Gall hebben we veel soorten bier op voorraad. Met de mooiste verhalen en voor elk budget. Ook hebben we een mooi assortiment alcoholvrij bier.

BIER AANBIEDINGEN

Elke twee weken selecteren we de mooiste (speciaal)bieren en verlagen we tijdelijk de prijs hiervan. Benieuwd welke bier aanbieding er nu is? Bekijk de aanbiedingen en pak uw voordeel!

Sluit Menu
X
×