Mixdranken komen in allerlei soorten en maten. Gall & Gall Rotterdam heeft voorgemixte dranken, zoals Apfelkorn, Safari maar ook sterke dranken waar u zelf de lekkerste cocktails mee kan maken! De meest gebruikte sterke dranken om mee te mixen zijn (rode) wodka, rum en gin. Ook likeur is perfect om mee te mixen. Soms in combinatie met iets sterkers, maar soms ook niet. Of gaat u toch voor een alcoholvrije cocktail? Hoe dan ook erg lekker!

WODKA

Wodka is een helder en kleurloos distillaat, dat meestal wordt gemaakt van granen, melasse of aardappelen. De naam wodka betekent ‘watertje’. Het is afgeleid van het Russische woord voor water, voda. Het alcoholpercentage van wodka ligt tussen de 35% en 70%, maar de meeste wodka’s bevatten 40% alcohol.

RUM

De veelzijdigheid van rum, een distillaat op basis van suikerriet, maakt het tot een van de populairste gedistilleerde dranken ter wereld. Het alcoholpercentage van rum ligt tussen de 37,5% tot 75%. Weleens een cocktail met rum gemaakt? Witte rums vormen de perfecte basis voor heerlijke cocktails als de Cuba Libre en Piña Colada, terwijl bruine en oudere rums het beste puur gedronken kunnen worden.

 

GIN

Gin is een sterk alcoholische drank met de smaak van jeneverbessen en wordt gemaakt uit graanalcohol, net als wodka. Hoe hoger het percentage alcohol, hoe sterker de smaak van de gin. Een populaire cocktail met gin is gin tonic.

VERMOUT

Vermout (spreek uit vermoet) is een versterkte wijn, die op smaak wordt gebracht met verschillende aromatische planten en kruiden. De smaak varieert van fruitig en zoet (witte vermout) tot bitterzoet (rode vermout) en het alcoholpercentage ligt tussen 14,5% en 21%.

TEQUILA

Tequila is een Mexicaans distillaat op basis van het sap van de blauwe agave. Volgens de Mexicaanse wet mag tequila alleen zo heten als het in geografisch aangewezen gebieden geproduceerd is, volgens strenge regels. Tequila komt in verschillende soorten en bevat meestal 38-40% alcohol. Drink hem als shotje met zout en citroen of maak er een margarita sour van.

STERKE DRANK KOPEN BIJ GALL & GALL ROTTERDAM

Gall & Gall Rotterdam heeft een ruim assortiment aan sterke drank met de mooiste verhalen en voor ieder budget.

STERKE DRANK AANBIEDINGEN

Elke twee weken selecteren we de lekkerste sterke dranken en verlagen we tijdelijk de prijs hiervan. Benieuwd welke er nu in de aanbieding zijn? Bekijk de aanbiedingen en pak uw voordeel!

Sluit Menu
X
×