De beste whisky vind je bij Gall & Gall

WHISKY KOPEN: VOOR IEDER BUDGET

Van mild tot krachtig en van Schots tot Japans: bij Gall & Gall Rotterdam vind u het allemaal, voor ieder budget. Heeft u geen tijd om langs te gaan? Neem dan contact op zodat we de whisky voor u reserveren of (soms) afleveren!

WHISKY AANBIEDING

Wilt u uw favoriete rode wijn kopen voor de beste prijs? Bekijk dan regelmatig onze actiepagina voor whisky aanbiedingen en speciale acties. Wist u dat u met onze Gall & Gall klantenkaart vaak nog eens 10% korting krijgt op whisky?

WHISKY SMAKEN: WELKE WHISKY PAST BIJ U?

Het is belangrijk om een whisky te kiezen die bij u past. Om u daarbij te helpen hebben we ons assortiment verdeeld in vier smaken. Dit zijn de whisky smaakprofielen:

  • Mild & zacht: met smaken en geuren van noten, bloemen en vijgen.
  • Medium & granig: denk aan lichte honingtonen, maar ook havermout en peer.
  • Vol & rijk: intense smaken van karamel en gedroogd fruit.
  • Krachtig & rokerig: met rokerige smaken van haardvuur en eikenhout.

WHISKY SOORTEN

De smaakdiversiteit tussen whisky’s komt onder andere voort uit de herkomst, de rijpingstijd en de ingrediënten van de drank. We onderscheiden grofweg drie soorten: single malt, blended en overige whisky’s.

Single malt whisky’s

Dit zijn whisky’s afkomstig uit één distilleerderij. Ze worden gemaakt van 100% gemoute gerst en zijn daarom vaak ruig van smaak. Single malts worden gemaakt in landen zoals Japan, Canada en natuurlijk Schotland.

Blended whisky’s

Verreweg het grootste deel van de whisky’s is een blend: een mix van verschillende single malts whisky’s. Doordat verschillende single malts samen worden gevoegd ontstaat vaak een milde smaak. Ideaal voor beginners dus!

Overige whisky’s

Naast de bovenstaande soorten kent de wereld van whisky nog veel meer varianten. Zo kom je ook termen tegen zoals single grain whisky, de Amerikaanse bourbon – een whisky gemaakt van maïs, of Tennessee Whiskey.

WHISKY OF WHISKEY?

De naamgeving van whisky is typerend voor het land waar de whisky vandaan komt. De dranken uit Schotland, Canada en de rest van de wereld hanteren de variant zonder ‘e’ erin: ‘whisky’. De drank uit Ierland en de Verenigde Staten wordt over het algemeen geschreven met –ey: ‘whiskey’.

Bent u al lid van onze whiskyclub?

Whisky hardlopers

De distilleerderij van Dalwhinnie werd in 1897 gebouwd. De waterbron ligt op 609 meter in de Drumochter Hills. Als een van de hoogstgelegen van alle Highland-distilleerderijen produceert Dalwhinnie een aangenaam vriendelijke, zachte whisky vol karakter. Ideaal om de beginnende malt whisky drinker kennis te laten maken met een malt whisky. Drink hem puur of met ijs.

Talisker is de enige malt whisky die geproduceerd wordt op het eiland Skye. Hij vindt zijn oorsprong In 1830, de unieke opstelling van de ketels bezorgt Talisker zijn speciale karakter. De naam komt van het Noors “ Thalas Gair” wat “hellende rots” betekent. Talisker Skye, vernoemd naar het eiland, intens van smaak. Drink hem puur of met ijs.

Jack Daniel’s is, zoals de meesten denken, geen bourbon whiskey, maar Tennessee whiskey. De basisregels van bourbon of Amerikaanse whiskey worden gerespecteerd, maar daarnaast kent Jack Daniel’s whiskey een uniek extra element dat al sinds de oprichting van de distilleerderij (dit jaar 150 jaar geleden) wordt toegepast. De whiskey wordt na distillatie namelijk gefilterd door een drie meter dikke laag houtskool, wat zorgt voor de bekende zachtheid. Jack Daniel’s Tennessee Whiskey kent een licht fruitige mix van karamel, vanille, specerijen en geroosterd eiken. Jack Daniel’s staat niet alleen bekend om de kwaliteit van de whiskey, maar ook vanwege de link met (rock)muziek. Jack Daniel’s gaat sinds 1866 hand in hand met de legendes van de muziek. Aanbevolen drinkwijze is puur, on the rocks of gemixt met cola.

Altijd de juiste cadeauverpakking

Sluit Menu
X
×